maanantai 15. helmikuuta 2016

Kässäjuttuja


Oman pihan "luola", olisi kiva leikkipaikka lapsille. Huomasin sattumalta, kun kävin takapihan kompostilla.
Saksanmarjakuusi on taipunut raskaan lumen painosta.




Saman kuusen päälle ripustin joulukuussa valmistuneen virkatun neuletakin. Silloin ei vaan ollut lunta niin kun nyt.
Lankana ihanan pehmeä Austerman  Microlana Fine. Koukku numero 3.
Lankaa kului 725g. 




Saman kuusen päälle heitin pitkävartiset sukat, jotka alunperin tein tyttärelle, mutta varsissa oli liian vähän silmukoita, niin sukat menikin hänen tyttärelle.



Tytär sai sitten nämä sukat, joiden kärkiä korjasin kolmeen kertaan, sitten luovutin. Pitäisi vaan tehdä ja tehdä, niin lopputulos olisi parempi.




Joudun siivoamaan muusta syystä ompelu-kodinhoitohuoneeni. Voi sitä kaaosta mikä syntyy heti kun siellä jotain tekee. Jopa silloin kun siellä muka siivoaa.
Kuvaa en kehtaa edes ottaa. Mutta hyvä siivota välillä. Löysin oheisen kasan virkattuja lappuja. Niitä on 62 kpl.




Meillä on mökillä puurakenteinen huvimaja, jonka nimi on Vokkila. Sen on anoppi saanut 80v syntymäpäivälahjaksi. Anoppini nimi on Orvokki ja häntä kuulemma lapsena jotkut sanoivat Vokiksi.
Sisustamiseen en syksyllä ehtinyt, enkä pahemmin tulevana kesänäkään. Mitä nyt pari uutta pehmustettua tuolia, uusi rullaverho jne. Mietin, että sinne voisin tehdä noista lapuita värikkään peiton.



Näissä tunnelmissa toivottelen teille mukavaa viikkoa!

perjantai 12. helmikuuta 2016

Hyvää Ystävänpäivää!

Hiljaiseloa tässä blogissa. Niin se tammikuu meni ja helmikuutakin mennään jo ystävänpäivässä. Tätäkin olen tallentanut ja muokkaillut pariin kertaan. Ensin kirjoitin loppiaisena, sitten Runebergin päivänä ja nyt tosiaan ollaan kohta ystävänpäivässä. Että kiirettä pitää. Jos ei aina niin kiirettä, mutta kuitenkin ohjelmaa sen verran, että illalla en ole enää jaksanut blogia päivittää, vaikka tarvis.

Teidän toisten blogeja olen lukenut lähes joka päivä, kiitos teille ihanisille.



Tammikuussa oli kovia pakkasia. Alkukuusta olimme noin viikon verran tyttären kotona koirien vahtina heidän lomaillessa.

Siellä ollesssa harjoittelin minulle uuden sukan mallia.
Virheitäkin varresta löytyy, mutta ensimmäiset harjoituskappaleet tulee itselle että väliäkö sillä. Kirjoitin tosiaankin, että  tulee, nimittäin molemmista sukista kärkikavennukset tekemättä. Jääkö ensi syksylle kavennusten teko ja sukkien päättely, sukkia kun riittää, ei ole ihan pakko saada just valmiiksi. Nyt on jo muut käsityöt mielessä.
Kuvassa se "minun" koirani viluissaan, isännällä talutettavana oli Australian paimenkoira, josta ei nyt löydy kuvaa. On lähes kokonaan musta ja sen vuoksi hankala kuvattava. Tein russelille tossut vasta sen kylmän hoitoviikon jälkeen. Kuinka sopivat tuli, en tiedä, en ole muistanut käyttökokemuksia kysellä.



Kun pakkaset oli kovimmillaan oli aikaa tutkia vanhoja valokuvia ja kirjeitä joita löytyi ostamamme mökin vaateaitasta. Oheinen kirjenippu, kirja ja miehelle nimikoitu nenäliina kuului yhdelle tietylle Jussille. Oheinen kirjenippu oli tämän Jussin tyttären kirjeitä isälleen Hauholle. Tytär asui silloin mm.Helsingissä.  Kirjeet oli vuosilta 1942-1945. Kirjeitä oli paljon veikkaisin, että kirjoitettu keskimäärin kerran pari viikossa.

Onneksi pienen salapoliisityön myötä löysimme kirjeiden kirjoittajan tyttären. Itse kirjeiden kirjoittaja on jo pois nukkunut joitakin vuosia sitten.

Tapasimme tyttären kanssa tammikuun lopussa. Eilen saimme häneltä viestiä. Hän kertoi eläneensä äitinsä nuoruutta sivu sivulta, päivä päivältä itkien ja  lukeneensa sitä kovaa elämää ja puutetta mitä silloin sota aikana on ollut. Hän sanoi  niin kauniisti, että äitinsä ei koskaan valittanut siitä elämästä. Ja että eipä hänellä äkkiä tule mieleen valittaa jostain pehmeästä tomaatista tms kun on lukenut äidin kirjeitä. Niissä kirjeissä äiti kertoo isälleen kun ei saanut mistään perunoita, ei lihaa, ei kalaa ja kahvikin oli korviketta. Ja kuinka onnellinen hän oli kun isä lähetti tyttärelleen kalaa, palvattua lihaa jauhoja tms ruokaa.

Meidän pitää olla kiitollinen näinä yltäkylläisyyden päivinä, kun kaikkea on tarjolla.

Tuli niin hyvä mieli, kun toimitimme kirjeet oikeaan paikkaan, oikeaan sukuun, emmekä vain heittänyt niitä saunan pesään.
Näin ystävänpäivän alla onkin hyvä tähän lopettaa.

Hyvää ystävänpäivää teille! Kesää odotellessa.