perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulu paremmalla puolella

Hyvää Tapaninpäivää!

Tänään on ollut todella kaunis päivä. Aurinkokin näyttäytyi kiitettävästi. 
Kaikki muut varmaan ulkoilivat, paitsi minä. Isäntä teki lumityöt omassa, vanhempien pihassa ja vielä yhden lomailevan sukulaisenkin pihassa. 
Minulla on ollut oma rauhoittumispäiväni. Lupaan parantaa tapani ulkoilun suhteen, heti huomisesta lähtien:-) . Tarvitsen aika ajoin oman rauhoittumispäivän, eli päivän, milloin en tee mitään, tai sitten vain sen mikä huvittaa sillä hetkellä. Tässä iässä saa olla joskus itsekäskin.Jouluaatto meni rauhallisesti aikuisten kesken. Pöydässä meitä oli kuusi henkilöä.
Illalla aika myöhään kävimme vielä Sääksmäen hautausmaalla. Olipas muuten kipakka pakkanen, vai tuntuiko se vaan, kun koko päivän ja edellisenkin olin tiiviisti hellan uunin lämmössä.


Kuvassa pieni ja minun mieleinen joulukuusi pienillä valoilla joita 120 kpl.
Olen sen ihan itse hakenut ja omin kätösin puukolla vuollut maasta irti.
Sitten tarvittiinkin jo isäntää puukon kanssa, kun varsi piti vuolla pullon suuhun sopivaksi. Meillä on kyllä tekokuusikin, mutta vaihteeksi tällä kertaa mennään näin. Pullo missä kuusi on, on niitä isoja vihreitä pulloja, mitä lieneekään, mutta kuitenkin -50 luvulta. Aikoinaan vanhempien varastosta otettu jemmaan. Olemme pitäneet kyseisessä pullossa ennenkin joulukuusta.                                                                         Joulupäivänä olikin hieman enemmän porukkaa ja hulinaa. Meitä oli yhteensä yhdeksän henkilöä pöydässä. Kuvassa pienten prinsessojen meille askartelemat joulukuuset led-valoineen. Villalankaa kiedotaan kartion päälle ja sitten se kastellaan vedellä laimennetulla liimalla. Kovettuu nopeasti ja helppo tehdä, kuulemma.


Kerrankin ruokaa oli sopivasti. Oli ihana tunne kun sitä ei jäänyt meille kahdelle kun korkeintaan kahdeksi päiväksi.
Olen pitänyt vuodesta 2011 alkaen joulumuistikirjaa, johon kirjaan muistiin tärkeimpiä asioita, kuten minkä painoinen kinkku oli, mitä ruokaa jäi paljon ja mikä loppui kesken jne. 

Löysin juuri ennen joulua mieleiset sohvatyynyt aivan sattumalta. Nehän oli sitten otettava matkaan. En välttämättä noin kiiltävästä välitä, mutta sopii jouluiseen aikaan viininpunaiselle sohvalle. Siihen kun ei voi joulunpunaista laittaa.


Tiskikone on "laulanut" kiitettävästi ja yksi vahinkokin sattui. Mutta onneksi emännälle itselleen. Kohta se on tehtävä Tallinnan matka ja hankittava lisää kristallia. Onhan se kiva tuoda sieltä muutakin, kun lankaa Karnaluksista.

Nyt sitten mennään rauhallisesti loppuviikkoon ja sen jälkeen vuoden vaihtumista odottelemaan. 

Toivotan teille kaikille oikein mukavaa loppuvuotta!

4 kommenttia:

 1. Mukavaa Tapanin-iltaa !
  Ihanan tunnelmallinen joulu teillä.
  Meidänkin ruuat on melkein kaikki syöty. Onneksi oli kaikkiaan 5 meitä kahta auttamassa, syömisessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Itsellekin oli ihana tunne tänään syödä uunilohta, joka kyllä myös kuuluu meillä joulupöytään, mutta nyt vain uunilohta, perunat, parsakaalia ja salaattia. Ihanan kevyttä.
   Kiva neulepusero Sinulla taas, fb:n kautta katselin. Siis se virkattu, jossa neulotut resorit ja kaulus, tykkäsin. Mukavaa loppuvuotta!

   Poista
 2. Toisinaan pitääkin olla terveesti itsekäs ja olla oman mielensä mukaisesti :-) Vaikka vieraat ovat mukavia, niin melkoisesti ne meille emännille teettää työtä. Kauniit sohvatyynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kun Sinä Elämää Onnenpähkinässä, juuri niin, kiva kn vieraita saada ja heidän kanssa surustella, mutta teettäähän se työtä emännälle. Siksi on kiva välillä ottaa "oma itsekäs huilauspäivä". Onneksi olen sen aina saanut ja miehenikin ymmärtää.

   Sohvatyynyt on niinkin hassusta kaupasta kun Kuljun tavaratalo, vai mikä se on oikealta nimeltään (Sanomme sitä täälläpäin Kuljun perjoskaksi). Poikkesimme sinne kerran Tampereelta tullessamme jotain ihan muuta katsomaan ja sitten löysin tyynyt, nehän oli pakko ottaa. Mukavaa loppuvuotta Sinullekin!

   Poista