lauantai 24. tammikuuta 2015

Kukkia ja tiskirättejä

Ihanaa odottaa kevättä. Se mukava tunne tulee pienistä asioista, kuten uusista kukkasista, mullanvaihdosta, sohvatyynyistä, vaaleista väreistä jne.
Sen on huomannut myös paikallinen Cittari. Tarjosi kolme Saintpaulia/Paavalinkukkaa viidellä eurolla. Pitihän ne ostaa.


Laitoin ne takkahuoneen ikkunalle. Kuvissa vilahtaa myös kaksi uutta sohvatyynyä. Projekti on vielä kesken, toiset kaksi vielä vaiheessa, samoin kaitaliina.


Rahapuu sai uudet mullat. Samoin joulun sypressi. Yritän säilyttää sen kesään saakka, sitten pääsee kukkapenkkiin. 


Idean tiskirättien tekemiseen sain satunNainen blogista 
satunnainenblogi.blogspot.fi
Mallit ihan vapaasti omasta päästä, kunhan vain jotain kudoin ja virkkasin.


Ensimmäisen kudoin bambulangasta isoilla puikoilla. Käytössä ei hyvä siinä mielessä, että sen harva pinta tarttuu helposti kaikenlaisiin röpyliöihin kohtiin kiinni. Seuraavat virkkasin, yritin tehdä vähän vahvempia. Ne vielä käytössä kokeilematta.


Nyt vähän rönsyilee, mutta pakko kertoa hauska juttu. Minulla roikkuu tuossa kaksi tiskiharjaa. Toinen kauniin pinkki, kuvassa ei niin oikean värinen mitä oikeasti on. Tyttären yksi tytöistä, silloin 5v joka on oikea prinsessa, tykkää kaikesta kauniista, pinkistä jne. Hän katseli tiskiharjoja, kysyi minulta, että kummalla noista pappa tiskaa. No meillähän on tiskikone. Mutta minä "ilkeä" ihminen kerroin lapselle, että kuule pappa ei tiskaa kummallakaan. No totuudenhan kerroin. Hän vaan jäi miettimään. Ehkä juuri värien takia ajatteli, että toinen on mummun ja toinen papan. 
Punavalkoinen on ihan pelkkää puuvillaa, ei ole yhtään bambua mukana. Kuulin yhden käyttäjän kokemuksen, että bambuinen ei alkaisi niin nopeasti tuoksahtaa. Senhän näkee sitten käytössä, nyt on ensimmäinen kudottu ollut viikon käytössä, eikä vielä mielestäni haise. Voi olla vika nenässänikin, joskus en haista samoja tuoksuja  mitä toiset haistaa hyvinkin herkästi.
Kukkavirkkuu ei ole tiskirätti. Oli vaan minulle uuden mallin kokeilu. Mallin löysin Mummon Pajukori Villa Tuta blogista. Täytyihän minun sitä mallia kokeilla. Viimeinen kerros minulla ei ole samanlainen kun hänellä.
Mummon Pajukori 
Muistin, että minähän virkkasin nuorena rouvana muutaman pölyrätin oikein retrovärisistä puuvillalangoista joulupaketteihin ja yhden itselle. Ja löytyihän se siivouskomerosta. Kuten rätistä näkyy, omasta huushollista ei ole paljon pölyjä huiskuteltu, kun ko.rätti on noin hyvässä kunnossa yli 40 vuoden jälkeen, tosin olen sen ainakin kerran pessyt. Voisinkin sen käyttää myös tiskirättinä. Pölyjen huiskimiseen on nykyään kaikenlaisia swiffereitä tms.

Näissä tunnelmissa toivottelen oikein leppoisaa viikonloppua teille!6 kommenttia:

 1. Bambuisia tiskirättejä on vilahdellut useammassakin blogissa, itse käytän mieluiten kertakäyttöisiä liinoja. Niin ihanan retro tuo sinun pölyrättisi:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Retrosta pölyrätistä voisi ottaa mallia tiskirättiin tai kauniimmin sanottuna tiskiliinaan. Laatu vaan bambua ja värit nykyaikaisemmat.

   Poista
 2. Olen ollut ihan JÄRKYTTYNYT siitä, miten hajuton bamburätti on!!! Äimistynyt, ällikällä lyöty, pöyristynyt suorastaan!
  Nyt tekis ihan hirveästi mieli ostaa kilo eri värisiä bambulankoja alkaa urakoida!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, olen samaa mieltä bambuisista. Olen oikein odottanut, että bambuinen alkaisi tuoksua, jotta saisin vaihtaa puuvillaiseen ja sitten vertailla.

   Poista
 3. Ei vitsi aivan mahtavia nuo tiskirätit. Tykkään kovasti.

  Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Tiia K, oikein mukavaa viikonloppua! Tiskirättejä on kiva virkata silloin, kun ei jaksa perehtyä vaativampaan työhön.

   Poista