torstai 23. huhtikuuta 2015

Lomailu jatkuu

Tervehdys taas pitkästä aikaa!
Ja terveisiä aurinkoiselta lomaltamme!


Tästä se alkoi. Ja nyt kun matka on ohi, niin voin sanoa, että vääränlaisia vaatteita oli mukana ja ne parhaimmat jäi kotiin. No saihan niitä sieltä. Minulla on vain semmoinen "shoppailuvastainen" mies. Ei niin, että kieltäisi ostamatta, vaan pitkään yhdessä olleena havaitsen ilmeistä turhautumisen, siksipä en ota häntä koskaan kotimaassa vaatekaupoille mukaan. Tosin en ota ketään muutakaan. Olen siinä suhteessa itsekäs. Osaan tehdä päätökset ihan itse. Kun taas isäntä haluaa minut aina mukaan vaateostoksille. Sekin johtuu samasta  pitkästä kokemuksesta, jos hän jotain ostaa itse, niin yleensä kuuluu "napi napi" täältä suunnalta.


No niin, nyt vähän hypättiin raiteilta. Mutta liian vähän ja oikean värisiä yläosiin nähden nimenomaan kevyitä capreja otin mukaan. Intianpuuvillaista edestä aukeavaa pitkää paitistunikaa kaipasin.


Olimme eteläisellä Teneriffalla, Costa Adejessa. Kuvat otettu parvekkeelta heti saavuttuamme. Sama hieno ilma +20-25 astetta jatkui koko lomamme ajan.
Sanoinkin isännälle, että meillä on aina ilmat suosineet. Hän muisti, että joskus Rhodoksen matkalla olisi kuulemma satanut.



Olen joskus kuullut sanottavan, että meidät suomalaiset eläkemummot tunnetaan aurinkolipasta. Se on muuten kätevä. En ottanut mukaan kumpaakaan jotka omistan ja voi kun sitä kaipasin. Täytyi ostaa kesähattu, kaunis mutta tukka sen jälkeen aina litissä. Eli ensi kerralla lähtee aurinkolippis reissulle mukaan.

Löysin lippiskuvan vuoden takaa. Haniasta, tuuli tuivertaa. Silloin toispuoleinen tukkamalli oli vasta kasvatusvaiheessa.



Lomalla oli mukava olla, oli mukava irtiotto arjesta. Kaunis aurinkoinen ilma, kansainvälistä ja kaikenikäistä porukkaa ympärillä, miehen kanssa yhdessäoloa, mahtavat ruoat, kiva oikaista varjon alle kirja kädessä, hyvät pitkät yöunet jne jne. Miten minä aina lomalla nukunkin paremmin kun kotona. No ehkä siihen on syynä runsas illallinen. Voi niitä jälkiruokia, oli pakko maistaa tuota, tuota jne.

Sitten olikin aika pakata kotimatkalle,  olen siinä oikea mestari, vaikka itse kehunkin.
Lisää lomakuvia mahdollisesti joskus. En ole ehtinyt niitä siirtämään koneelle, enkä tabetille.
Kotiin tultaessa keittiön pöydällä oli ihana lehtipino odottamassa.
Olisimme voineet laittaa postilaatikkoon "Ei mainoksia, kiitos" lapun, mutta kun se ei ole meillä muulloinkaan, niin emme laittaneet sitä nytkään.

Sitten minä en halunnut, että Aamulehti peruutetaan loman ajaksi, vaikka sen voi lomamatkalla ja muutenkin lukea netistä. Koska halusin ns.puutarhan teemanumeron. Pyh, sanon minä, eipä siinä ollut mitään erikoista, jota en ole tiennyt jo ennestään.

Olihan niitä lehtiä mukava selata samalla kun katsoi ja kuunteli vaalituloksia.
Pitkän lentomatkan jälkeen kaipasikin jo villasukkia jalkaan ja pitkää ja lämmintä yöpaitaa päälle.


Pakko laittaa tyttären hauska viesti tähän.
Hän kävi meillä päivittäin tyhjentämässä postilaatikkoa ja kastelemassa taimiani.
No ehkä niistä joku matkaa hänenkin pihaansa.



Kieltämättä niitä on paljon, taimipurkkeja komessa parvekelaatikossa.
Eihän se takaa, että niistä vielä mitään satoa tulisi.



Tänään tiedossa teatteria Tampereella.  Sitten on pari puuhakasta päivää kotona ja sen jälkeen taas uudelle lomalle. Tosin nyt matkaamme vain noin 10km päähän kodistamme, että päivittäin päästään tarvittaessa kotonakin käymään.
Tiedossa on kaikkea mukavaa kolmen ihanan prinsessan ja noiden ihanaisten karvaturrien kanssa.  
Mukavaa loppuviikko ja hauskaa vappua teille!



12 kommenttia:

  1. Hienoa, että olet nukkunut ja syönyt lomalla hyvin ja nyt palannut rentoutuneena kotiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikein ymmärsit Elämää Onnenpähkinässä. Kun on tarpeeksi pitkällä pois arkipäivän haasteista, niin kyllä taas jaksaa. Ja eipä kukaan soitellut perään.
      Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua!

      Poista
  2. Aurinkotankkaus on paikallaan, kesää saa odotella täällä vielä tovi jos toisenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä satunNainen, tosin jos tällä järjellä olisin varaamassa matkaa, niin olisin tehnyt sen hieman aiemmin. Huhtikuun puolen välin jälkeen tuli ensin semmoinen olo, että haluaisi ollakin kotona omaa pihaa rapsuttamassa (minä paraskin puutarhuri;-) ) pyöräilemässä jossain kaupungilla jne. Tämän muistan seuraavalla kerralla, että mieluummin helmi- maaliskuussa.
      Kiitos kommentistasi ja mukavaa viikonloppua teille!

      Poista
  3. Huoh, teillä ollut ihana aurinkoloma! Naureskellen luin tuota alkua kun kerroit ostoksilla käynnistä. Tunnistin itseni ja mieheni täysin. Minäkin käyn vaateostoksilla mieluiten yksin, enkä muutenkaan kaipaa miestäni seuraksi kauppareissuille. Sääliksi käy välillä niitä miehiä, jotka kiltisti istuvat kauppakeskusten tuoleilla ja odottavat rouviaan kaupoilta. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä totta kommentoit AnniK, miehistä jotka joutuvat olemaan mukana naisten vaateostoksilla syystä tai toisesta. Usein tosin ovat autokuskeina, jotkut jopa makutuomareina. Hyvinkin läheltä lähipiiristäni löytyy mies, jolla on makua ja on aidosti kiinnostunut vaatteista, muodista, naisten lasten ja omistaan. Näitäkin löytyy.
      Minä kun en ole ihannemitoissa, niin minulle tuottaa joskus jo itselleni tuskaa mitä valitsen sovituskoppiin jne. Niin senkin takia on parempi kun en ota siihen muita mukaan hermoilemaan.

      Kiitos kommentistadi AnniK, mukavaa viikinloooua Sinulle!

      Poista
  4. Ihanan aurinkoinen loma on ollut teillä, kateeksi ihan käy. Tuollainen irtiotto arjesta on aina silloin tällöin paikallaan! Mukavaa Vappuviikkoa ja lomailua prinsessojen ja karvaturrien kanssa<3

    VastaaPoista
  5. Kiitos Sari kommentistasi ja Vappuviikon toivotuksista! Irtiotto arjesta on ihan kivaa joskus, vaikka vain kotimaassa lomailisi. Nyt täällä on sitten toisenlaisen "loman" vuoro. Tänään sateinen sunnuntai, satoi koko oäivän. Pääsin oikein kunnolla pesemään karvaturrit, onneksi ovat niin kilttejä, vaikka ihan selvästi eivät olisi siitä välittäneet.

    Lihapullia, perunamuussia, vispipuuroa, huomenna sitten jotain muuta mummoruokaa.

    VastaaPoista
  6. Oijoi olisi ihanaa päästä aurinkoon, ihanaa että saitte nauttia. Oikein hauskaa vappupäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia K! Anteeksi kun vastaukseni viipyi. Kiitos vappupäivän toivotuksista, oli ihan kiva rauhallinen vappupäivä omassa kotona, munkkia paistaen ja pihatöitä tehden.

      Poista
  7. Oilipa kiva lukea ja katsellla aurinkoisia kuvia täällä tihkusateessa. No ei meille sisälle sada, mutta ulkona tihkuttaa ja tuulee. Suippopaprikat ovat niin ihania, että kyllä niitä ihmisellä täytyy aika paljon olla. Suloiset koirat.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Marle kommentistasi!
    Ihan ensimmäiseksi, tyttären koirat on suloisia. Paimenkoira on niin kiltti ja russeli taas touhukas, mutta minun lempikoirani.
    Tiedä sitten mitä niistä suippopaprikoista tulee, sen näkee myöhemmin kesällä. Nyt ovat hyvällä mallilla. Mukavaa sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista