maanantai 6. huhtikuuta 2015

Haaste 2 vastaanotettu

Mitenkäs teidän pääsiäinen meni? Meillä meni hyvin rennosti. Kovasti en satsannut siivoamiseen, enkä leipomiseen, mitä nyt kääretortun äkkiä väsäsin ja kermat päälle vispasin, yhden kinkkupiirakan tein kahvivieraita varten. Lampaan lihaa emme ostaneet ja tiputkin jätin vaatehuoneen hyllylle. 

Mutta asiaan. Sain jo vähän aikaa sitten toisenkin 11 kysymyksen haasteen:

Sain haasteen mukavalta lempibloggariltani Sarilta, jonka kiva blogi on 
XL Cheap & Chic yksi suosikeistani.

Säännöt samat, kun edellisessä haasteessa.Tästä se alkaa:


1. Mikä sinusta on parasta bloggaamisessa?

Minusta ihan ensimmäiseksi on mukavaa lukea etenkin niiden kirjoittajien blogeja joihin olen liittynyt. Välillä on mukava kommentoida itseä kiinnostavia asioita. Se oli yksi syy alunperin miksi itse perustin blogini, pääsin kommentoimaan ja olemaan tavallaan läsnä itseäni kiinnostavissa asioissa.
Ne blogit joihin olen liittynyt tulee luettua aina. Blogeissa on minua kiinnostavia asioita, kuten käsityöt, sisustus, puutarhan hoito, vaatteet, laihdutus, liikunta jne.

Sen lisäksi minulla on noin viisi lempiblogia, joita luen lähes säännöllisesti, joihin ei vain ole tullut liityttyä lukijaksi. Omassani ei edes ole sitä palkkia, josta näkyisi liittyneet lukijat tai ne mitä olen viimeisten tuntien aikana lukenut. En osannut sitä tehdä silloin kun tätä perustin  ja sittemmin en ole edes  viitsinyt perehtyä asiaan. Jos vaikka kesällä sen saisin tyttären avustuksella aikaiseksi. 

Erilaisten blogien lukeminen on vähentänyt lehtien tilaamista ja ostamista, nämä ja mitä netistä muutenkin löytyy riittää minulle hyvinkin. Että kiitos vain teille mukaville kavereille, jos niin uskallan sanoa.
Tämä jakku on nähty täällä jo aikaisemmin, mutta kun väri liittyy seuraavaan kysymykseen.

2. Lempivärisi?

Lila, sinisen lila, aniliini, eli kaikki violetin sävyt. Tykkään harmaasta, valkoisesta, mustasta. Olen värien ystävä.


3. Maailman paras paikka?

Koti. Kotona on hyvä olla. Viihdyn kotona. Eipä tätä tarvitse sen enempää edes perustella.

4. Lempiharrastuksesi?Virkkaus, lukeminen, ompelu, öljyvärimaalaus, nojatuolissa sohvaperunana oleminen;-) .

Harrastuksia on muitakin, mutta tuossa ne tärkeimmät. Jos nyt olisin harrastuksiin laittanut liikunta, niin se olisi mennyt liioittelun puolelle. Siinä valitettavasti olen kausiluontoinen. Välillä innostun kovasti, sitten taas nyhrään kotona kaikkea muuta muka tärkeämpää.Nyt olen innostunut puutarhasta, saas nähdä miten pitkälle innostus riittää.

5. Paras reissu ikinä?

Voi ei, tämä on vaikea.
Häämatka pienen pienellä Fiat 600:lla 1971, pitkä matka suomen ympäri, vai ensimmäinen asuntoautomatka isännän kanssa kahden, kun nuorinkin oli jo sen ikäinen, että uskalsimme jättää hänet kotiin isompien kanssa. Vai ensimmäinen ulkomaan matka, vai viikon kuntoloma, niin valmis loma, että ei tarvinnut ajatella mitään, vain lukea lukujärjestystä ja olla oikealla ajalla oikeassa paikassa, koko viikko täyttä kuntoilua. Vai Rahvajuoksu-tapahtuma Tallinnassa, silloin kun kuntoa vielä riitti juoksemiseen. Vai ruskan aikaan vaellusmatka Lapissa, yöpyminen teltassa, juu sen minä valitsen. 


Poistin valokuvasta vuosiluvun, vaikka kaikkihan arvaa vaatteista, mikä vuosikymmen on kysymyksessä.


6. Maailman paras elokuva?

Jean-Pierre Jeunetin elokuva Amelie. Ensin ihastuin musiikkiin, sitten elokuva oli pakko nähdä. Olen nähnyt elokuvan muutaman kerran.

Elokuva: Tyttö ja helmikorvakoru. Kertoo taidemaalari Jan Vermeeristä.
Tämänkin elokuvan olen katsonut muutamaan kertaan ja tykkään myös elokuvan musiikista.

7. Paras lukemani kirja?

Voi tähän on vaikea vastata, niitä on paljon. Usein käy niin, kun on hyvä kirja, niin ajattelen, että tämä paras ikinä, sitä ei raaskisi käsistään pois laittaa. Sitten tulee toinen paras jne. 
Paras on semmoinen, mikä jää mieleen, oikein eläytyy kirjan tapahtumiin ja sen muistaa vielä viikkojenkin päästä. 
Tämän kirjan luin viikko sitten ja tykkäsin kovasti juonesta, hieno oivallus, loppu olisi voinut olla selvempi. 
Minulla on tapana leikellä lehdistä kirja-arvosteluja talteen ja joko ostaa kirja tai lainata se kirjastosta.

8. Meri vai järvi?

Järvi ehdottomasti. Olen vähän arka, varsinkin merellä, siksi tykkään hiekkapohjaisesta siististä järvestä, jossa kivet ei yllätä. Joku saattaa ihmetellä mitä tarkoitan, en tykkää yllättävistä kivistä jotka uidessa "raapii vatsaa tai polvia".

9. Lempiasusi ja miksi?

Caprit ja t-paita tai trikootunika. Ne heitetään heti päälle kun tulen kotiin, oli kesä tai talvi. Talvella sitten joskus tulee vilu, sitten siihen villasukat....
Siis kuvitelkaa, kuvaa en kehtaa laittaaa, kesäcaprit jalassa, ehkä kesäinen trikootunika ja pitkävartiset villasukat:-)

10. Lempilegendasi?

Minulla ei ole mitään legendoja sanan varsinaisessa merkityksessä. Kun vanha kansa on sanonut, että Olavi Virta oli jo legenda eläessään, niin minä sanon saman Jari Sillanpäästä. Vähän menin sivuraiteille, mutta laitan " Jartsan" kuitenkin.

11. Jos saisit lottossa päävoiton, mitenkä käyttäisit sen?
Raha ei tee ketään onnelliseksi. Avain onneen löytyy muista asioista.
Mutta jos leikitellään ajatuksella ja kun kuitenkin lottoan säännöllisesti samoja rivejä, niin voihan sitä kuvitella.
Ensin jakaisin rahaa läheisille, sitten hankintoja, iso kerrostaloasunto järven rannalla, hissitalossa, kesämökki hiekkapohjaisen puhtaan veden äärellä, paljon matkustelua, palkkaisin itselleni personal trainerin, palkkaisin kotiapua niin vanhuksille, lapsille kun itsellekin...lopeta jo Ritva.

Näiden kysymysten ja vastausten myötä toivottelen teille oikein mukavaa pääsiäisen jälkeistä viikkoa. Voikaa hyvin. Nyt en haasta ketään, vaikka tykkäsinkin itse näistä haasteista. Kiitos Sari!

9 kommenttia:

 1. Etteivät haasteet kesken loppuisi, blogissani uusi! :oD
  Monessa kohtaa voisin yhtyä kommenttiis, varsinkin villasukissa, kirjoissa ja lottovoitosta!! :o)

  VastaaPoista
 2. Voi sua yhrenkerran;-) . Kiitos ystävä kommentista ja haasteesta!

  VastaaPoista
 3. Moikka! Minunkin blogissani on haaste sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs näyttää olevankin. Kivat kysymykset, minulle "tuuripuutarhurille", joka on luvannut v.2015 parantaa tapansa. Perästä kuuluu, vähän aikaa menee, mutta tulee.

   Poista
 4. Haasteiden vastauksia on aina mielenkiintoista lukea ja niiden kautta 'oppia' tuntemaan virtuaaliystäviään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä on, nimittäin, kun itse ei voi vaikuttaa kysymyksiin. Tosin vastata voi suppeasti ta sitteni vähän laajemmin.

   Poista
 5. Kiitos kommenteistanne satunNainen Paula, Taimia ja ituja Heidi H, sekä Elämää Onnenpähkinässä! Aurinkoista loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
 6. Ihania vastauksia ja kuvia<3 Saispa sen lottovoiton jotta voisi auttaa muitakin... Kotiapua vanhuksille olisi täälläkin toivelistalla. Ja vanhoille hylätyille eläimille vanhainkoti myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Kiitos ihanasta kommentista, osuit juuri asian ytimeen. Läheltä löytyy ne jota haluaisi auttaa.
   Olen lukenut ja kirjoittanut blogiani viimeaikoina laiskasti. En ole malttanut kun olen yrittänyt puuhastella rehoittavalla pihamaalla. Sitten kun olen sisällä, niin olen vain ollut;-) .

   Poista