sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kirjoja

Kirjahyllyn siirron ja lyhentämisen myötä meille jäi ylimääräisiä kirjoja. Miksi niitä on tullut säilytettyä, en ymmärrä, varsinkaan, jos on huono kirja (toiselle taas hyvä). Kuten minun mielestäni lähes kaikki Paasilinnat, hui, joutaa kiertoon.

Olen lukemassa kaikki kiinnostavimmat uudestaan, kuten Seppo Jokisen dekkarit mitä meillä on ollut, samoin muutaman Katajanmäki sarjan kirjat. Siis Rissasta. Joita äidiltä löytyy lisää.

Meidän paikkakunnalla työväenopistolla on kirjojen kierrätyspiste. Olen vienyt sinne jo kolme apukassillista syksyn aikana. Olen pitänyt aina viikon parin tauon ja ilokseni en ole nähnyt seuraavalla kerralla aiemmin viemiäni kirjoja. Hienoa, että menee kiertoon.

Kierrätykseen meneviä on nurkissamme pölyyntymässä vähän joka paikassa. Eteisessä, takkahuoneessa, yöpöydällä, työhuoneen lattialla. 
Kirjoista olen myös askarrellut niin yksin kun tyttären vanhimman tyttären kanssa.

Työhuoneen sisustus edelleen kesken. Tauluhyllyt hankittu, samoin kello. Kello roksuttaa muuten aika kovaa, korostuukohan vielä kun kiinnitetään tiiliseinään. Kello Kodin Ykkösestä. Kattolamppu edelleen hakusessa ja sehän määrää sitten pöytälampun ja yövalon mallin. Yksi minun mielestä kiva bling bling löytyi Bauhausista. Isäntä sanoi, mietitään vielä. Niinpä, eipä ole vastaava löytynyt ja niitäkin oli vain yksi hyllyssä.Viimeinen kuva ei liity mitenkään kirjoihin, kunhan laitoin tämän päivän puuhista. Siitä sitten myöhemmin lisää. Karnaluks........jne.

4 kommenttia:

 1. Kirjojen kierrätyspiste olisikin hyvä keino päästä eroon kirjoista, joita meilläkin on varastoituna laatikkoihin ja tiedän, etteivät ne koskaan palaudu meillä hyllyyn.

  VastaaPoista
 2. Elämää Onnenpähkinässä, minustakin kirjojen kierrätyspiste on hyvä idea. Sitä saisi mielestäni toteuttaa enemmänkin. Meidän opiston pisteessä lukee: "Siistejä puhtaita kirjoja tai lehtiä kiertoon." Se on myös hyvä huomautus. Eihän se haittaa vaikka kirja olisi vanhempikin, kunhan on siisti.

  VastaaPoista
 3. Kirjojen kierrätyspiste on enemmän kuin hyvä juttu. Kävin tuossa viimeisimmän loman aikana viemässä tavaraa pienjäteasemalle ja siellä oli vanhempi pariskunta heittämässä kalliita ja hyviä kirjoja sekajätelavalle. Ai että sattui. Vaikka ymmärrän hyvin että kun tavaraa on liikaa kertynyt niin eihän sitä voi ikuisesti säilyttää.

  VastaaPoista
 4. Juu, vaikka asuu omakotitalossa ja tilaa on, mutta ei kaikkea kannata säilyttää. Kirjojen hävittämisessä on iso työ, kun kaikkea ei kannata viedä kierrätyspisteeseenkään. Meillä voi viedä paperinkeräyspisteeseen, jos kannet irroittaa pois.
  Päätinkin, että kaikki ne kirjat mitkä en ole saanut lahjaksi laitan luettuani kiertoon. Käsityölehtiä säilytän 10 vuotta (pölypesiä).

  VastaaPoista