keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Lankalaihis 2015

Eikös se ole  tapana pitää laihista vuoden alusta? Nythän minä löysin mukavan laihdutuskuurin.
SatuNaisen Paulalta sain vinkin Lankalaihis 2015 haasteesta.
Siihen minäkin ilman muuta aion osallistua.


Lankoja löytyy ompeluhuoneesta ja takkahuoneesta nojatuolini ympäriltä. Olen joskus pohtinut itsekseni, että miksi nojatuolin ympärillä pitää olla niin monta lankakoria, kun ei kuitenkaan pysty tekemään kuin yhtä käsityötä kerrallaan. 


Lankoja löytyy kaikenlaisessa muodossa, osa vielä aloittamatta ja osa keskeneräisinä syystä tai toisesta.


Mitähän noista isoäidin neliöistäkin tekisi, taitaa olla melko valmis asu, mutta ei varmasti enää kelpaa tyttärelle. Pitäisikös tehdä hänen tyttärille tai koirille talvitakit jaa jaa, siinäpä probleema.Vieläkö jaksatte katsella.


Tuossa niitä lankalaatikoita on ompeluhuoneen komeroiden päällä. 
Löytyipä inventaarion myötä parit puikotkin lankalaatikoista. Tässä minun ideani miten säilytän pyöröpuikkoja. Ompeluhuoneeseen tuo sopii, mutta ei toki muihin huoneisiin.

Lankalaihiksen säännöt:
Ihan itse saa päättää minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän           vuoden aikana.

Lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, myös myydä, lahjoittaa tms.

Lankaa saa myös ostaa tai hankkia lisää, mutta tavoite kuitenkin on vähentää lankavaraston määrää.

Mukaan saa tulla kesken vuoden.

Tässä liitteenä minun lankataulukkoni:

Anteeksi huono kuva. Tein taulukon läppärin excelillä. Siirsin sen tälle tabletilleni,  sen osain, mutta en kuitenkaan osannut sitä siirtää tänne blogiin. Harjoittelu jatkuu. 

Lankoja minulla on kuitenkin 26,016 kg. Erilaisten säilyttimien painot luonnollisesti vähensin painoista pois. Tavoite on kertoa aivan erilainen luku vuoden lopussa. Nähtäväksi jää. Ei muuta kuin virkkaamaan keskeneräiset valmiiksi.
8 kommenttia:

 1. Ihania värisävyjä tuossa kolmikerroskorissa!
  Juu, meitsiltä tuskin paino muuten putoaa, mutta jos edes vähän langoista saisi nipistettyä - saisin sitten sanoa olleeni laihiksella minäkin... :oD

  VastaaPoista
 2. Ohoh, melkoinen määrä lankaa :-) En osallistu tähän haasteeseen, vaikka ehkä pitäisi. Olen oppinut laittamaan riittävän kauan keskeneräisenä olleen tekeleen roskiin.

  Äitini ei ollut yhtään neulomisesta tai virkkaamisesta kiinnostunut, mutta aloitti vauvanutun neulonnan kun odotti siskoani. Siskoni on jo yli 50v ja äiti ehti jo kuollakin viime vuonna, mutta tuo vauvanuttu on edelleen kesken :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Olen minäkin joskus jonkun keskeneräisen heittänyt pois tai purkanut, nyt noita on kertynyt. Olenko vanhemmiten tullut nuukemmaksi vai mitä se on. Minulla vöhän samanlainen tarina, tein nuorimmalle pojalle tumppuja, jäi keken, tekn valmiiksi viime talvena tyttären tyttärelle. Eikä ollut paljon kesken, kun vain peukalot puuttui.

   Poista
 3. Kolmikerroskorissa onkin kasvivärjätyt langat, ilmankos kiinnitti huomiosi, kun itsekin olet värjäillyt. Ne on kauniin värisiä, kuva ei tee oikeutta. Pidän ne erillään, enkä raaski niitä käyttää:-) .

  VastaaPoista
 4. Kiitettävä lankavarasto :) Heti kun ssat selville miten siirretään kuvia blogiin ipadii, niinkerro ihmeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan blogia vain tabletilla, kuvat on otettu joko tabletilla tai kännykällä. Kännykkäkuvat siirrän pilvipalvelun kautta tänne. Eidän nuorin poikamme tehnyt linkit, joita sen jälkeen osaan käyttää. Mutta exceliä en sitten osannutkaan siirtää tabletille, ehkä syy käyttöjärjestelmässä. Nämä on niitä inhottavia asioita mitä en edes välittäisi opetella, tykkäisin vain tehdä. Olenkin aina vedonnut siihen, että töissä ollessanikin ne oli aina kunnossa.

   Poista
 5. Ompas paljon lankaa ja monta ihanaa aloitettua työtä. Lykkyä laihikselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kova paine saada ne nurkista pois:-) . Kiitos kannustuksesta!

   Poista