keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Pakkaspäivää

Eilen ei kylläkään ollut niin kova pakkanen kun tänään. Sen verran vaivasi 4,5 tunnin yöunet, että en jaksanut illalla enää kirjoitella, vaikka omasta mielestäni olinkin niin reipas koko päivän.
Viime yö on nukuttu hyvin ja nyt istun villasukat jalassa takkatulen ääressä tätä kirjoittamassa.


Ilmoittauduin meidän kylän työväenopiston öljyvärimaalausryhmään 1,5v tauon jälkeen kevätkaudeksi. Kivaa oli, vaikka vähän jännitin osaanko enää mitään ja uskallanko ottaa sivellintä  edes käteen. On muuten mukavat  näkymät maalauspaikaltani opiston sisäpihalle. 

Aiheena nyt ensimmäiseksi on J.M.W.Turnerin tyyli. On muuten hyvä kuvata tekelettä kerta kerralta, ruudulta näkee korjattavat kohdat paremmin, kun vain pelkästään tuijottamalla keskeneräistä taulun tekelettä.

Minä kun en osaa tehdä merta, niin valitsin aiheeksi helpoimman mallin itselleni Paul Cezannen.

Opettajan valitsemaan aiheeseen liittyen, käytiin viikonloppuna isännän kanssa katsomassa taiteilijasta tehty elokuva :

Mike Leight: MR. TURNER (UK 2014)    Tampereella elokuvateatteri Niagarassa. 

Menee vielä tällä viikolla ja ensi viikollakin ainakin yhtenä päivänä.
Tykkäsin oli todella rauhoittavaa istua 2,5h ja vain perehtyä ko.hepun elämään.Iltapäivällä teki mieli kokeilla viimeisimmän Kotivinkki lehden reseptiä tavallisesta hiivaleivästä. Muuten ohje oli tavallinen, mutta leivät voideltiin kananmunan keltuaisella ennen paistoa. Eilenkin meillä lämmitettiin takkaa, sen ääressä oli hyvä kohottaa taikinaa.

Tulihan siitä leivästä hyvää. Äkkiä molemmat leivät puoliksi ja kolme puolikasta pakkaseen. Nyt ruokavalioon ei kuulu vaalea leipä, mutta olihan sitä maistettava sen kerran kun innostuin leipomaan.
Sitten seuraavaksi täytyikin  kokeilla Kodin Kuvalehden yhden jutun innoittamana lihapullia, jonka taikinaan lisätty reippaasti porkkanaraastetta.
No en mä nyt tiedä:-) .   Jotenkin maistuivat makeahkoilta. Eikä suolan lisäys tuntuisi hyvältä, kun juuri terveellisyyden takia sitä porkkanaraastetta lisättiin. Parempi olisi ollut, jos olisin heittänyt porkkanaraasteet siihen hiivaleipätaikinaan. Lihapullat entiseen malliin kunnon jauhelihasta on parempia. 

Taidanpa tehdä  huomenna myös hiivaleipää ja siihen voisin  laittaa porkkanaraastetta. Samalla vaihdan  osan hiivaleipäjauhoista ruisjauhoiksi. Huomenna meille on sen verran porukkaa tulossa, että kiva tarjota lämpimäisiä kahvin kanssa.

Mainitsemiani lehtiä en halua mitenkään mainostaa. Ensiksi mainitusta lehdestä en tykkää yhtään, ei ole tarkoitettu minun ikäiselle, vaan nuoremmille. Seuraavaksi lehti matkaakin tyttärelle. Onneksi oli viimeinen sitä tilausta. 

Toiseksi mainittu lehti oli naapurilta lainassa. Olemme jo reippaasti yli kymmenen vuotta lainailleet lehtiä toisillemme. Ja senkin jälkeen lehdet lähtee kiertoon tyttärelle tai äidille.

Toivottelen teille oikein mukavia pakkaspäiviä, niin sisällä kun ulkonakin!
2 kommenttia:

  1. Tuo maalaus on varmaan mukavaa, kun osaa :) Kauniin kiiltäväpintaiset leivät!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä! Tykkään maalaamisesta, vaikka en ole taitava ja usein menee suttaukseksi. Silloin kun olin vielä töissä, olin maalausryhmässä perjantai-iltaisin, se vapautti työasioista ihan omaan elämään, silloin nautin. Sama vaikutus tulee ihan varmasti erilaisista askartelukuista, korttipuuhasteluista, puutarhatöistä ja käsitöistä.

    Tänään olen kohennellut leivän reseptiä terveellisempään, porkkanaa ja ruisjauhoja. No kohta tämä leipäinnostus hiipuu. Innostun aina pakkasilla leipomaan sämpylöitä, leipää tms. Ans olla kun kevät koittaa, ne unohtuu. Mukavaa torstai-iltaa Sinulle!    VastaaPoista