maanantai 5. tammikuuta 2015

Tekosyyt alkaa vähentyä

Tänään kävimme meidän toisessa isommassa lähikaupungissa, eli Hämeenlinnassa. Emme vieläkään käyneet Goodmannissa. Säästetään se toiseen kertaan. Tärkein asia oli nämä.


Nastalenkkarit. Olin noita ostamassa jo viime talvena. Yhden kerran olin niiden kanssa jo Tampereen Sokoksen  kassallakin. Mutta kun tyttönen alkoi sanomaan, että näihin kanta-asiakkaan etukuponki ei käy, niin jätinpä piruuttani ostamatta. Niin pirullinen ihminen minä olen:-) .

 Nyt sitten alkaa tekosyyt lähteä lenkille vähenemään, kohta minua ei pelasta kuin joku flunssa tms. 
On pipot, villasukat ja äidin tekemät tumputkin valmiina ja nyt nuo kengät.


Lähti sieltä matkaan jotain muutakin pientä, kuten suosikkimeikkivoide, huulipuna, rajauskynä ja Lumiaani uudet kuoret. Päälimmäinen t-paita on niin kauniin kirkkaan kananpojan keltainen, että se oli pakko ostaa. Kuvassa se ei ole oikean värinen. Yritin sitä jopa kuvakäsitellä tabletin yksinkertaisella kuvankäsittelyohjelmalla, mutta ei onnistunut.

Heti tuli siitä keltaisesta niin keväinen olo, että kuusi pois ja kesää odottamaan. 
No ei vielä, huomenna on loppiainen ja isännän nimipäivä, perinteisesti  tulee vieraita, joten sen jälkeen vasta joulujutut pois.



Sain valmiiksi tyttären itselleen tilaamat sukat. Hän osti langan ja kyllä tilasi ne minun kautta äidiltäni, oikealta sukankutojalta. Tiesin kuitenkin, että äiti kutoo parhaillaan heille villasukkia ja tumppuja enemmänkin, kun tiedossa on tyttären kaksoistyttärien 6v syntymäpäivät. 
Niinpä yritin taas kerran sukkien tekoa ja samalla tein syksyllä vain hieman kesken jääneetkin valmiiksi.


Voihan V niinkuin villasukka. Kun sain edelliset sukat valmiiksi aloin kokeilemaan yhdestä kivasta blogista löytämääni mallia. Kiva malli, tosin aika hidas tehdä ohuesta Nalle langasta. Laitan linkin sitten kun saan sukat valmiiksi ja teille näytille. (Tosin en vieläkään ole onnistunut linkittämisessä.)

Tuo voihan V tarkoittaa kuvassa puikolla merkittyä kohtaa jossa kaksi oikein kaksi nurin ja sitten hieman ennen kun aloin suunnittelemaan kantalappua, niin löysinkin neljä oikein. Eli toisen puikon lopussa kaksi oikein ja seuraavan puikon alussa kaksi oikein....että semmoinen tapaus. EN PURA! Tulee minulle itselle, ohuet lenkkisukat, saa kelvata. Eipä ole moista koskaan ennen sattunut.
Joskus voisin vaikka viiniäkin naukkailla ja kutoa ja silti ei tulisi virheitä, nyt tipattomana ei ollut edes siitä kysymys.



Viikonloppuna sain luettua itse itselleni jouluksi ostaman kirjan. Olen jo monta vuotta ostanut itselleni jouluksi kirjan ja yöpaidan, silloin saa juuri semmoiset mitkä itseä miellyttää. Jouluaaton traditioihini kuuluu olla uudessa yöpaidassa kirja kädessä sen jälkeen kun "kaikki pakollinen" on ohi.

Tykkäsin kirjasta. Oli aika totuudentuntuinen kuvaus siitä mitä kaikkea voi tapahtua, jos voittaisi lotossa. 




Viikonloppuna meillä oli kolme prinsessaa yökylässä. Se vaatii aina omat järjestelynsä. Nyt ensimmäisen kerran laitettiin kaikki kolme samaan huoneeseen nukkumaan.  Olihan se vähän vikatikki, voi sitä pulinaa, oli heillä hauskaa. No ihan kilttejä he ovat, mitä nyt unen saanti vain viivästyi.

Toivottelen kaikille oikein mukavaa Loppiaista ja Harreille kivaa nimipäivää!




8 kommenttia:

  1. Hyvää loppiaista. Itsekin ostanut jo kolmisen kymmentä vuotta kirjan lahjaksi. Saa sellaisen kuin haluaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla sama perinne ollut jo nelisenkymmentä vuotta. Ennen aina isäntä hankki ne sitten se vaan on vuosien myötä muuttunut niin, että nykyisin itse ostan molemmat. Kirjamaku vielä osuukin yksiin, mutta yöpaidassa on niin monta tekijää, että parempi itse hankkia ja sittenkin menee joskus pieleen. Mukavaa viikon jatkoa Sinulle!

      Poista
  2. Toiset ne neuloo, toiset ei ;O) Joo, lenkkeillä pitäisi. Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisit jatkanut, että toiset hoitaa kukkia ja kaunista puutarhaa ja toiset taas ei. Käsitöistä kirjoitan seuraavan postatuksen ja siitä selviää minkälainen käsityöntekijä olen oikeasti. Että keskeneräisiä löytyy nurkista.
      Juu liikkua pitäisi enemmän. Mukavaa viikon jatkoa Sinulle!

      Poista
  3. Nyt vaan Icebugit käyttöön :-) Hyvää nimipäivää miehellesi :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä, terveiset meni perille. Kävi muuten niin, että kukaan ei tullutkaan. AINA isännän vuotta nuorempi veli vaimoineen on poikennut, se on ollut ihan jo traditio, nyt eivät poikenneet??? Oli kiva kahdenkeskinen ilta, pitzaa, karjalanpiirakoita munavoilla ja kääretorttuleivoksia kermatörsöllä + koristelulla. Mikäs meidän oli niitä nauttiessa parhaassa seurassa:-)

      Juu Icebugit sujahtaa vielä paremmin jalkaan, kun kävin tänään jalkahoidossa. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

      Poista
  4. Kauniita sukkia valmiina ja jotain kaunista näyttää olevan myös puikoilla:)
    Mukavaa Loppiaisen-iltaa sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta! Edellisestä kommentistani voitkin lukea, että ihan mukava leppoisa Loppiaisen ilta meillä oli.

      Nyt puikolla olevat jääkin vähäksi aikaa jäähylle. Tajusin tänän, että viikon päästä on virkkausryhmä jossa olen ja mitään en ole sitten joululoman tehnyt, joten puikot vaihtuu virkkuukoukkuun. Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

      Poista