sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Mökiltä ja vähän kotoakin

Tervehdys!

Eilen kotona keräsin kesän tomaattisadon. Eipä paljon lohduta, kaikki vihreitä.
Vaikka laitoin siemenet itämään aivan liian myöhään, johtuen keväisestä etelänmatkastamme, niin noita vihreitä tomaatteja  on puolet enemmän mitä viime kesänä. Tällä nyt yritän lohduttaa itseäni.

Kasvatettu ilman kasvihuonetta. Ensi kesänä haluaisin tänne mökille pienen kasvihuoneen. Toisaalta, tarvitseeko sen olla nyt niin pienikään, aina parempi mitä isompi, onhan vähemmän nurmikon leikkausta.

Tämä oli joku terttutomaatti. Mielenkiintoinen ja vain yksi terttu löytyi. Siis myös siemenestä kasvatettu. Nimet on kotona kirjassa, joten en nyt osaa tarkemmin sanoa. Saas nähdä saanko jälkikypsytettyä, edes sen verran, että saisi jonkin verran maisteltua. Että tämmöinen puutarhuri.

Sain tämän lipaston ystävättäreltäni, kun he miehensä kanssa muuttivat uuteen asuntoon. Hän nimenomaan tarkoitti lipaston tänne mökille.

Oli ensin meidän eteisessä. Vanha kuva löytyi tabletiltani. Kuvaa ei ole rajattu. Näyttää olevan vanhat nojatuolit eteisessä menossa eteenpäin kierrätykseen.

Niin lipastosta vielä, emme vain silloin tuonut sitä tänne mökille, kun mökki ei ollut meidän oma. Nyt sille on täsmällinen paikka kammarin puolella. 
Tykkään, vaikka en tykkääkään vanhoista tapeteista. Mutta nyt ei tehdä remonttia ennen ensi kesää.

Aioin maalata lipaston, mutta isäntä halusi sen tehdä. Taisi tietää, että saa siistimpää jälkeä aikaiseksi. Vetimet Ikeasta, samoin pyöreä peili. 


Tuvassa/keittiössä on kaksi ikkunaa, onneksi eri seinillä, niin voimme mennä talven yli vanhoilla ja eri kuosillisilla keittiöverhoilla vuosilta ???, minulla kun niitä riittää. 
Sävymaailma lienee lähes sama.
Samoin puusohvan päälliset ja tyynyjen päälliset on vanhoja, meidän entisestä kirjastohuoneesta, joka nykyisin vierashuoneena.
Minä haluan mökille valkoista, harmaata ja ovenkarmien väristä sinistä. Yritän kestää näillä siihen saakka.

Kun kerran värimaailma on oranssi-punaruskea, niin toin kotoa varastosta kattilan ja kahvipannun uunin päälle koristeeksi. Punainen emaloitu rautapatakin löytyy, mutta kansi oli juuttunut niin kiinni, että vaatii vähän irroitusta, pesua ja uudelleen rasvausta.


Mökin alkuperäisen omistajan kesken jääneitä käsitöitä alkuperäisissä koreissaan. Sen jälkeen mökki siirtyi anopilleni, joka ei aikuisiällä tehnyt käsitöitä, joten laittoi ne säilytykseen yhteen komeroon.
En ole vielä tutkinut villalankaa, onko haurasta, kalastajalankaa olen käyttänyt yhteen koevirkkaukseen.

Minulla on ollut mukava päivä tänään, toivottavasti teilläkin.
Toivottelen oikein hyvää uutta viikkoa!5 kommenttia:

 1. Pirkkaniksi: Laita kananmunakennon yhteen lokeroon pieni omena, ja loppuihin varresta irrotetut raa'at tomaatit. Omenan etyleeni auttaa tomaatteja kypsymään, ja suljetussa kennossa tomaatit eivät pääse nahistumaan.

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos Elämää Onnenpähkinässä kananmunakenno niksistä. Heti alkoi toimimaan. Saamme hyvässä lykyssä vielä maistella punaisia tomaatteja.
   Kiitos samoin Sinulle, oikein hyvää loppuviikkoa! !

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja voi miten kaunis lipasto<3 Valkoisena aivan ihana! Sama vika tälläkin tomaattien kanssa, eivät suostuneet kypsymään edes kasvihuoneessa! Sen verran oli kylmä alkukesä että vain osa ehti kypsyä ja ulkona olleet eivät laisinkaan. Että sellainen puutarhuri täälläkin... Täytyy kokeilla heti tuota munakenno-omena niksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Itsekin tykkään lipastosta. Se olikin muuttunut aika keltaiseksi, kuten mäntyhuonekalut yleensäkkin. Meillä kotona takkahuoneessa on tv-lipasto ja sohvapöytä samanlaisia kellastuneita, haluaisin nekin valkoisiksi. Täytyy laittaa kevään projekteihin.

   Munakennokypsytys toimii, mukana puolikas omena ja kypsä tomaatti ja pimeään komeroon. Ei voi pitää montaa päivää, omena nahistuu, pitää vaihtaa. Toimii. Kiitos kommentistasi, mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Hei! Löysin myös sinun sivustoille. Ihanaa punaista mökkiä asustelet. Saman suuntaisia touhuja mökillä kuin meilläkin. Meidänkin tomaatit jäivät vihreiksi ja kovin pieniksi, syy oli alkukesän ilmoissa. Noh, ensi vuonna uudestaan, ei sitä pienistä lannistuta. Mukavaa viikonloppua, täällä on sateista ja pimeetä!

  VastaaPoista