perjantai 4. maaliskuuta 2016

Odotan niin kesää


Taimia ja ituja blogista luin kosmoskukasta ja kuinka sen siemenet voi kerätä talteen. Kerroin hänelle, että innostuin , ostanpa siemeniä ja laitan mökin pihaan. Samalla kerroin, kuinka ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä kukasta.

No hei onhan. Eikös tuo valkoinen ole juuri kosmoskukka. Sain kukan ruukussa syntymäpäivälahjaksi viime vuoden kesäkuussa. Tuoja vielä pahoitteli, kun ei nätimpää kukkaa silloin illalla mistään kaupasta löytänyt.

Laitoin ruukusta maahan ja siinä se kukki monin kukkasin kiitollisesti koko kesän. En vain tiennyt, että olisin voinut kerätä siemenet talteen. Nyt tiedän.


Viime kesänä kylvin pussillisen samettikukkia ja niistä vain neljä sain lopullisesti ruukkuun. Kuva on ollut täällä aiemminkin.  Olin niin innostunut niistä neljästä. Minä, joka olen aina inhonnut samettikukkaa/samettiruusua, onko niillä eroa. Mutta nyt kun sain ne itse kasvatettua ja kukkimaan, niin voi sitä riemua.Tomaatin siemeniä minun ei pitänyt ostaa. Muistin sen sitten kun tulin kaupasta kotiin. Päätin viime syksynä, että ostan puutarhalta yhden valmiin taimen. No tässä sitä ollaan, ostan kuitenkin sen valmiin taimen, mutta laitoin minä nuo kuitenkin multaan maanantaina 29.2.2016. 


Kun haimme paikallisesta rautakaupastamme lisää maalia, niin en voinut olla ostamatta oheista minikasvihuonetta. Ostin sen kuitenkin vain idätystarkoitukseen. 
Meillä on lojunut erittäin vähällä käytöllä diaprojektorin teline. Hoksasin, että sehän on oivallinen idätyspöytä. Arvatkaa, missä sitä käytettiin viimeksi?
No viinilaatikoiden telineenä silloin kun täytin pyöreitä vuosia. Päällä oli valkkari ja punaviini ja sivulla oli vissypulloja. Oivallinen apu puutarhan katoksessa. Ei taida vaan kuvaa löytyä.


Sitten ihan muihin asioihin. Maalaushommien kuivuessa järjestelin vaatehuonetta. Poistin käytöstä kaksi puuvillapooloa, kaksi t-paitaa ja yhden tunikan. Yksi yöpaita on vielä odottamassa leikkaamista. 
Tuossa koriste pesusoikossa vien ne mökille. Odotan niin kesää, pihalla möyrimistä, puuceen maalausta ja uutta virkattua mattoa noista kuteista. 
Saas nähdä sitten.

Meillä on isännän kanssa tänään teatteria naapurikaupungissa Akaan Toijalassa
"Munaako herra ministeri" on farssin nimi. Tähänkin voisin toistaa, saas nähdä sitten;-) .

9 kommenttia:

 1. Jess! Minulla jo 3 jäsentä. Tervetuloa Tuija seuraamaan mitä minulle kuuluu.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, pienillä luvuille minäkin aloitin ja mukava on kirjoitella juttuja ja laitella kuvia kun huomaa että blogia seurataan ja kommentoidaan. Itsekkin istuttelen kukkia siemenistä mökillä. Tomaatintaimet ostan isoina ja satoa on tullut kiitetävästi. Harmi vaan että joskus kesän lämpö meinaa loppua kesken. Kovasti odottelen kevättä multasormet jo syyhyää. Mukavaa viikonlopun alkua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! Minulla tosiaankin kävi tomaatin siementen kanssa kömmähdys, oikeasti piti ostaa taimet tällä kertaa. Ja kyllä minä ainakin yhden taimen ostankin, että sato olisi siltä osin varmaa. Siemenistä on kiva kasvatella sittwn kaikenlaisia kukkia.

   Tässä bloggaamisessa minulla on iin että monesti kuvaan, mutta sitten en jaksakaan illan viimeisinä tunteina kirjoitella juttuja, se täytyisi tehdä jo päivällä. Meillä kun on isännän kanssa noita harrastuksia ja "harrastuksista" raskaimpia on vanhukset, jotka tällä hetkellä tarvitsee paljon apua. Mukavaa päivää!

   Poista
 3. Kaunis valkoinen kosmoskukka! Se on jännä, miten sitä innostuu kukista ihan ei tavalla, kun on ne kasvattanut siemenestä alkaen. Minäkään en tykännyt samettikukista aikaisemmin, mutta itse siemenestä kasvatetut on ihan toinen juttu :) Minä en ole vielä kylvänyt tomaatteja, kun olin viime keväänä pulassa pitkien honteloiden taimien kanssa, ja aikaisin aloitetusta esikasvatuksesta huolimatta sain satoa vasta myöhään syksyllä ;) Tänä vuonna kylvän myöhemmin ja toivon oikein lämmintä ja suotuisaa kesää tomaatinkasvatukselle, jotta ehdin saada satoakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kuten sanot Heidi. Tulevana kesänä en varmaan nypi mistään kukasta kuivuneita kukkia pois, vaan kerään siemenet talteen, niin paljon olen oppinut uutta. Kiitos muun muassa sinulle!

   Poista
 4. Sama täällä, kyllä on ollut niin pitkäpiimäisen pitkä talvi. Kevättä kohden! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Tiia, kiitos kommentista. Tänäön aamupäivällä kun vein lastenlasta kouluun, nikn näin kaupan ikkunassa lööpin, ett ensi viikolla jopa +10 astetta, jess! Sitä odottelemme.

   Poista
 5. Minä en oikein hyvä ole kasvattamaan taimia siemenestä.
  Mutta aina joskus onnistuukin. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 6. Kivaa teatteri-iltaa ja vappupäivän jatkoa. Minä en kasvattamisesta ymmärrä yhtikäs mitään, aina vaan odottelen, että innostuisin. ;)

  VastaaPoista