maanantai 15. joulukuuta 2014

Jouluvalmistelut aloitettu

Meillä tehtiin joulusiivous menneenä lauantaina. Vitsailinkin, että eläkeläinen ei ehdi näitä viikolla tekemään. Oli ihan hyvä ilma tuulettaa mattoja ja tekstiilejä la-su yön yli takapihan katoksessa. 


On se erikoista, kun on netit,tabletit,  oikeat keittokirjat jne, niin aina pitää kaivaa tutut turvalliset vanhat  ohjeet esille. En kylläkään löytänyt sitä pientä, rasvaisilla sormilla selattua vihkoa, jossa on se tietty Raijalta saatu ohje. Eikä Raijalle voi enää soittaa. Joten näillä mentiin.
                                        Taatelikakulla aloitin.Takkahuoneessa hieman joulun tuntua. Jemmassa olisi viininpunaiset verhot, sopisi mattoon, mutta kun muutama vuosi sitten tekemäni tilkkutyynyt ja kaitaliina on ihan joulunpunaisia, niin jätän verhot vaihtamatta. Huomasin kuvaa ottaessani kuinka ikkunat kaipaisi pesua, plääh. Sitä emme viikknlopouna tehneet. Pitäisikö? 
Samalla huomasin, kuinka kulahtanut rullaverho on. Sitä kun niin harvoin tarvitaan. Aiemmin takkahuone toimi vierashuoneenakin, nyt on jo oikea vierashuonekin olemassa. Mutta täytyy  se rullaverho vaihtaa.
Minun ja isännän jokailtaiset istuinpaikat. Tosin jouksi siivosin tuolini ympäristön erilaisista koreista, jotka pursuaa lankoja ja keskeneräisiä käsitöitä.Yhden virkkuun jätin rahille muistuttamaan, että sitä voisi iltasella kehitellä eteenpäin.

Kaikki taulut on omia tekeleitä.  Sääksmäen Viidennumeron sillasta oli joskus juttu lehdessä, kun silta laitettiin remonttiin neljänkymmenen vuoden kuluttua. Koska se oli, no eipä ole taulussa, eikä taulun takana vuosilukua. Ehkä siksi, kun en ole hyväksynyt valmiiksi. Viime viikolla vein yhden myös aiemman tekeleen kehystettäväksi, saas nähdä sitten parantaako kehykset ulkonäköä.

Tänään vuorossa joku toinen leipomus ja taas kerran yhdet verhot, niistä ehkä sitten huomenna. Oikein mukavaa joulunalusaikaa teillekin!
(Huomasin, että väärä päivämäärä otsikossa, miksi? No, eilenhän noi tein:-) )


6 kommenttia:

 1. Järkevintä onkin jakaa joulusiivouksia ja -leivontoja useammalle eri päivälle ettei näännytä itseään liikaa. Sääksmäen silta on tuttu joka kesäisen moporeitin varrelta.

  VastaaPoista
 2. Juu ne on tietyt paikat missä "mopoilevat" henkilöt poikkeaa. Meidän isäntä myös mopoilee, minua ei kyytiin tai pyörän selkään saa. Hänellä kaveriensa kanssa eri puolilla Pirkanmaata ja Hämettä kahvipysähdyspaikkoja, kuten Vehoniemi, Muroleen siltakahvio, Iittala jossain Virroilla tai sielläpäin käyvät ja minä puuhastelen silloin omia juttujani. Kiva harrastus kuka tykkää ja uskaltaa.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Paula! Ettei meillä vaan olisi ollut sama muurari?;) Takassa on muurattu sydän, hyvä juttu, mutta joskus joudun miestä hillitsemään sen lämmittämisessä, kun se hehkuu vielä enemmän seuraavana päivänä.
   Poista
 4. Kauniin jouluinen tunnelma<3 Meillä on vielä kaikki jouluhommat vähän vaiheessa, joulusiivouskin meni ihan hukkaan kun viime viikosta tuli niin kiireinen että kotona ehdi vain sotkea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on sunnuntai! Ei meillä kaikissa huoneissa ole vielä noin jouluinen tunnelma ollenkaan. Kesken on ja vielä ikävimmät asiat. Olen tyhjentänyt saunan pesuhuoneesta ylimääriset pois ja se pitäisi siivota. Istun tabletti sylissä....no nyt on kyllä mentävä, ei auta mikään. Että tämmöistä sunnuntaita eläkeläiselläkin.

   Poista