keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Hyvä mieli

Tänään aamulla klo 5 herätys. Vähän lehtien lukua, että herää oikeasti, aamupala, nakkikeiton teko ja pannukakun paisto. Ne otetiin mukaan kera omien siivousvälineiden ja menimme mieheni vanhemmille tekemään joulusiivouksen. 
Isäntä aloitti mattojen tamppauksella ja minä petivaatteiden vaihdolla.
Isäntä sai kutsun toisiinkin talkoisiin, niin "vapautimme" hänet sinne ja me kaksi riuskaa naista minä ja mieheni sisko jatkoimme puuhastelua. No eihän siinä kauan mennyt kun jo söimme nakkisoppaa ja päälle pannukakkua ja kahvit. 

Huvittavaa tässä oli se kuinka jo heikkokuntoiset vanhukset koko ajan esteli meitä. Ei sitä  tarvitse tehdä, eikä sitäkään, kyllä me se tehdään...jne, kuitenkaan ei enää  itse osata, eikä jakseta.

Tuleekohan meistä itsestä samanlaisia, vai osaammeko ottaa avun vastaan. Jaa jaa, se jää nähtäväksi.

No nyt sitten omaan huusholliin. Eilen sain yhdet verhot ikkunaan. Taas sanon no joo. Sanon myös, että markalla saa markan tavaran. Kekseliäisyydessäni ostin verhot Kangasalan Prismasta, oli -40% alessa, kun siellä on  tulossa joku remontti ja nuo oli poistokorissa.  Kyllä noilla nyt mennään kevääseen. 
On S-ryhmän omaa Home mallistoa. Veikaan silti,  että ensimmäisen pesun  jälkeen saattavat haalistua. 

Meillä on sen verran matala talo, että jouduin lyhentämään jokaista verhoa 15cm.  Ikkunat on makuuhuoneissa sijoiteltu taloon niin, että toiselle sivulle joutuu laittamaan kaksi verhoa toiselle vain yhden, eli ikkunat ei ole keskellä seinää. 


Vieläkään en ole löytänyt oikeanlaista kangasta puusohvan päälliselle. Tosin en ole sitä kovasti ehtinyt etsimäänkään. Etsin vaalean harmaata ja paksua pehmeää puuvillaista, semmoista jonka päällä olisi mukava ottaa päivätorkut jos nukkuisi päiväunia. No minä en nuku, en todellakaan, kun sitä unta ei yölläkään riitä.

Nyt on lamppu tämänkin huoneen katossa. Taisin jo aiemmin kirjoittaakin, että näin mieleisen Bauhausissa, mutta kun isäntä sitä blin blingiä epäili. Sitä katseltiin muualtakin ja minua aina vain vaivasi tuo lamppu ja sehän sieltä sitten haettiin.

Tässä huoneessa oli vielä puun värinen katto, se maalattiin vaaleaksi, vaihdettiin tapetit ja myös tiiliseinä maalattiin. Tiiliseinän edessä oli aiemmin 3 metriä Lundiaa. Se lyhennettiin kahdeksi metriksi ja siirrettiin eteisen ja olohuoneen väliselle käytävälle. Kun Lundia vietiin pois patteriputket katon rajassa tuli rumasti näkyville. Nyt nekin sitten tuli koteloitua. Senpä vuoksi yritän noilla tauluhyllyillä vähän häivyttää kotelointia. 
Taulut vielä hakusessa, kehystämättä ja muutenkin tarkemmikn miettimättä.
Tässä on joulujuttuja. Joku noista olisi valittava mustavalkoisten pyyhkeiden kanssa pakettiin. Joku menee toiseen pakettiin ja joku jää itsellekin. 

Tilasin netistä Sunrise Cosmeticsin kautta.
Kiitos vain Elämää Onnenpähkinässä vinkistä! Elämää Onnenpähkinässä

Huomenna onkin sitten taas jouluisten  ruokien ja leivonnaisten aika.

12 kommenttia:

 1. Hienon työn teitte auttamalla vanhuksia siivouksessa. Monien ikäihmisten on vaikea ottaa apua vastaan. Pelkäävät kai, että epäillään heidän enää selviävän kodeissaan.
  Verhot näyttävät oikein sopivilta huoneeseen ja kattolamppu on kaunis :-)

  Vinkit kiertävät, itse sain vinkin noista saippuoista Nonnula-blogista (http://nonnula.blogspot.fi/)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elämää Onnenpähkinässä, kiitos kommentista! Olen huomannut saman noista vanhuksissa, että apua ei oteta vastaan senkään takia, kun muka itse osataan ja pärjätään. Ja kun ovat ennen olleet niin taitavia ja osanneet tehdä käsillä kaikenlaista. Sitten on ehkä vähän hätä kädessä, kun ei osatakkaan. Varmaan vielä vaikeampaa miehillä. Mitenkähän sitä itse sitten aikanaan toimii, jaa jaa. Kivat viikonloput Sinulle!
   Olen onnellinen kun oma äiti pyytää tarvittaessa apua. Olemme kieltäneet häneltä esim kiipeilyn ja onneksi uskoo sen, kun harvoin on niin kiireistä että ei ehdi odottamaan nuorempia paikalle ja kun puhelimet on keksitty.

   Poista
 2. Olivatko verhot 2 kappaleen paketeissa? Jos olivat, niin sittenhän on vielä yksi (lyhentämätön?) sängyn päälle... :o)
  Avun vastaanottaminen on usein vanhemmalle väelle vaikeaa, vaikka oikeasti siitä kiitollisia ovatkin - jännä, ettei sitä oikein kehtaisi myöntää. ;o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei satunNainen Paula! Verhot olivat yksittäin pakattu. Kolme ostin, eikä tullut mieleenikään katsoa neljättä, josta olisin saanut sänkyyn peiton. Joskus muuten aivot ei vaan toimi.
   Vanhuksista ja avun vastaanottamisesta, joskus oikein naurattaa
   kun kaikkiin asioihin aina sanotaan ensin EI, sitten kun vaan alkaa tekemään, niin kuitenkin tykkäävät. Meidän lapset kyllä sanoisi, että sukuvika. Aikanaan isästään sanoivat, että aina tulee ensin EI ja sen jälkeen alettiin vasta keskustelemaan asiasta. Viikonloppuja!

   Poista
 3. Kyllä mä luulen että meistä tulee ihan samanlaisia...:D Ainakin avun pyytämisessä, ei osata nytkään vaikka joskus tarvitsisi. Ihanaa kun kävitte joulusiivouksen tekemässä ja ruokakin oli matkassa<3 Tuo kattolamppu on kyllä tosi kaunis! satunNainen oli kyllä ihan oikeassa, jos verhoa jäi, näyttäisi hyvältä sohvan päällä. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan vinkeistä Sari ja satunNaisen Paula! Taidanpa poiketa välipäivinä Prismoissa katselemassa, jos vaikka löytäisin vielä yhden verhon samaa kuosia ja siitä sitten voisin väkerrellä päällisen sohvalle. Aiempi päällinen oli puuvillaa ja kiinnityksenä nurjalla puolella kanttinauhat. Oli hyvä irroittaa pesuun ja muutenkin pois jos tuli yövieraita.

  Huvittavinta olikin vanhusten auttamispäivässä meidän ruoka matkassa. Sitä sitten ihmeteltiin, noin kauhea määrä soppaa. No kun minä en osaa tehdä pientä määrää keittoa ja jäihän sitä sitten heille ja meillekin seuraavaksi päiväksi.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Kummasti valkoinen katto piristää huoneen ilmettä, meilläkin ensi kesän projektina olisi maalata luonnonvärinen paneeli kuistilla valkoiseksi.

  Kyllä se avun vastaanottaminen ja erityisesti pyytäminen tuntuu hankalta heti lapsuusiän päätyttyä. Ehkä meihin iskostuu ajatusmalli olla olematta vaivaksi toiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos PauMau! Hyvää Joulua Sinulle!
   Juu, en vaihtaisi valkoiseksi maalattuja kattoja enää puun väriseksi, kovasti se valaisee ja tuo lisää tilan tuntua. Ainoa, missä mentiin ehkä väärään suuntaan on WC:n katto. Liian valkoinen sävy toi laattojen likaisen harmaanvihreän värin enemmän esille. Kalusteet uusittiin, mutta entiset laatat jäi paikalleen. Ehkä täytyy tehdä uusintamaalus (joskus).

   Poista
 6. Nätti huone! Vaalea katto antaa valoa kummasti. Hienot pullot. Mukavaa adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Joulua Satu ja kiitos!
   Yhden nestesaippuapullon laiton oman vessan lavuaarinreunaa koristamaan. Onhan siinä semmoista bling blingiä, että aito ihailu tuli heti yhdeltä tyttären tyttäristä "Wau" hän (kohta 6v) tokaisi kun meni vessaan.

   Poista
 7. Ahkera olet ollut kun kaksi huushollia siivosit.
  Kivat verhot ja katon valkaisu on niin hyvä juttu :)

  Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Oikein mukavaa joulua Sinullekin!

   En voi sanoa olleeni ahkera. Ehkä siivouksessa, mutta muut joulun työt, kuten leipominen jne on vieläkin vaiheessa.Vähän on huonosti hommat tänä vuonna järjestelty minun kohdalla. No kyllä se siitä joulu tulee.

   Poista