maanantai 15. helmikuuta 2016

Kässäjuttuja


Oman pihan "luola", olisi kiva leikkipaikka lapsille. Huomasin sattumalta, kun kävin takapihan kompostilla.
Saksanmarjakuusi on taipunut raskaan lumen painosta.
Saman kuusen päälle ripustin joulukuussa valmistuneen virkatun neuletakin. Silloin ei vaan ollut lunta niin kun nyt.
Lankana ihanan pehmeä Austerman  Microlana Fine. Koukku numero 3.
Lankaa kului 725g. 
Saman kuusen päälle heitin pitkävartiset sukat, jotka alunperin tein tyttärelle, mutta varsissa oli liian vähän silmukoita, niin sukat menikin hänen tyttärelle.Tytär sai sitten nämä sukat, joiden kärkiä korjasin kolmeen kertaan, sitten luovutin. Pitäisi vaan tehdä ja tehdä, niin lopputulos olisi parempi.
Joudun siivoamaan muusta syystä ompelu-kodinhoitohuoneeni. Voi sitä kaaosta mikä syntyy heti kun siellä jotain tekee. Jopa silloin kun siellä muka siivoaa.
Kuvaa en kehtaa edes ottaa. Mutta hyvä siivota välillä. Löysin oheisen kasan virkattuja lappuja. Niitä on 62 kpl.
Meillä on mökillä puurakenteinen huvimaja, jonka nimi on Vokkila. Sen on anoppi saanut 80v syntymäpäivälahjaksi. Anoppini nimi on Orvokki ja häntä kuulemma lapsena jotkut sanoivat Vokiksi.
Sisustamiseen en syksyllä ehtinyt, enkä pahemmin tulevana kesänäkään. Mitä nyt pari uutta pehmustettua tuolia, uusi rullaverho jne. Mietin, että sinne voisin tehdä noista lapuita värikkään peiton.Näissä tunnelmissa toivottelen teille mukavaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Meillä täällä marjakuusen oksat taipuvat maatavasten lumen painosta.
  Joskus oikein ihmettelee kuinka paljon ne jaksavat taakkaa kantaa. Keväällä ne nostavat oksansa , ihan kuin mitään lunta ei olisi niissä ollutkaan. Kauniita käsitöitä. Itse en osaa minkäälaisia kavennuksia. Sukan vartta kutoisin vaikka kuinka pitkälti kunhan kavennukset tekisi joku muu. Mukavaa viikonalka sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuija! Sama täällä marjakuusen kanssa, olen monesti ihmetellyt miten paljon ne jaksaa lunta kantaa. Toinen asia on, että ei kärsi pienestä leikkaamisesta. Olen kerännyt kerran oksia kimppuun haudalle ja toisella kerralla olen tehnyt havukranssin ulko-oveen. Keväällä olen jännittänyt, että pilasinko pensaan, eipä mitään, taas kasvaa samalla tavalla. Aurinko paistaa tänään, mukavaa päivää!

   Poista
 2. Oletpa ollut ahkerana taasen. Villasukkahöperö sanoo, että kyllä vaan kelpaisi omiinkin koipiin noin ihania sukkia laittaa. :)

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulkaas nyt mukava Tiia K, höpö höpö, että olisin ollut ahkera. Oli vaan niin pitkä blogin päivitystauko, että sain kaikenlaisia käsitöitä näytille. Yleensä pyrin kuvaamaan tekeleeni ja jos muistaisin laittaa mitä lankaa ja paljonko painoi, niin siitä olisi hyötyä itselle myöhemmin. Kommenttini tulee myöhään, mutta toivottelen kivaa hiihtolomapäivää!

   Poista