lauantai 27. syyskuuta 2014

Suomalaista työtä, toivottavasti

Muutama päivä sitten toivottelin "Vaatehuoneesta päivää", eilen olisin voinut päivää toivotella jauho- yms kaapeista. Mutta, en toivotellut, enkä ottanut kuvia, kun kannoin vanhentuneita ryynejä ja jauhoja biojäteastiaan. Hyi minä, miksi en ole aiemmin ollut skarppina.

No se siitä. Keittiön kaapit on nyt siistissä kunnossa sisältä ja nyt on suunnitelma mitä ruokaa laitetaan, tai mitä leivotaan seuraavaksi, jotta vastaavaa ei enää tapahtuisi.
Siihen liittyen, keitin eilen riisipuuroa, olipas se hyvää välipalana ja tänään aamupuurona. Samoin tein eilen  jälkiruoaksi hedelmäsalaattia, sekin niin hyvää. Joukkoon kotimaisia omenoita. Säilykepurkeillakin on parasta ennen päivänsä.

Isäntä kysyi aamulla, että mitä tänään tehdään. Vastasin, että kotoillaan, se kun on nyt niin muotia. Onhan tätä tuotu esille jo pitkään. Viimeksi kuulin, kun kampaajani oli ollut Habitare messuilla ja siellä oli myös kotoilua tuotu esille. Joten tänään kotoillaan ja sehän minulle sopii. 

Kuvassa vanha Finlaysonin froteepyyhe. Yritin miettiä miltä vuodelta. Muistan, että ostin ensin siniset 6 kpl, sitten jouluksi samaa kuosia, mutta punaiset. Muistan sen tilanteen, kun niitä ostimme ruokatunnilla työkaverini kanssa. Ajoittuu ehkä vuoteen 2004-2005. 

Hyvin on kestänyt. Hyvää kotimaista työtä, uskon edelleen. Miksi noin sanon, siksi, kun kaikki kotimainen ei aina olekaan kotimaassa valmistettua. Viimeksi petyin, kun ostin Fiskarssin vaaleanpunaisen puutarhasetin itselleni pah! Olikohan edes pakattu kotimaassa.
Nyt kuitenkin nämä sini-vihreät pyyhkeet joutaa kierrätykseen. On vanhimmasta päästä, ei sovi vessan väreihin, ei nyt, eikä tulevan uudistamisen jälkeenkään.
Pilkoin kaksi pyyhettä paloiksi. Luin fb:stä, kun joku kyseli vanhojen froteepyyhkeiden kierrätysideoita. Sieltä bongasin idean.
Pilkotaan pieniksi palasiksi ja käytetään kertakäyttöisinä meikinpoistopyyhkeinä.
Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa ja voi miten mukavalta iho tuntui sen jälkeen.

Samalla vilautan kuvaa meidän wc:n retrokalusteista, eikö olekin kauniin sinapin keltaiset:-) . No ei vaiskaan, noihin ehjiin kotimaisiin Arabian kalusteisiin ollaan kyllästytty, tai siis vain minä. Isäntä ei vaihtaisi, ellen minä patistaisi. 
Pytty ja lavuaari talon alkuperäiset vuodeltaa 1979, eikä mitään vikaa ollut. Hana kerran vaihdettu.

Uudet valkoiset, korotettu pytty, peilikaappi yms tilattu, niistä sitten myöhemmin. 
Sitten voi hankkia uusia kotimaisia pyyhkeitäkin.

Mukavaa kotoilua (höh mikä sana, lopetan sen käytön) ja viikonloppua teille lukijoillekin!
4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tutulta, täälläkin syötiin eilen riisipuuroa lounaaksi ja päivällisen päälle hedelmäsalaattia, omenan sijasta lisäsin banaania ja tummia viinirypäleitä. Ja vanhemmillani oli just saman sävyiset wc-kalusteet ennen remppaa!!
  Terhi Tulihan tehtyä -blogista on tehnyt vanhoista froteepyyhetilkuista tosi kivan näköisiä ja tuntuisia kylppärin- ja vessanmattoja!!

  VastaaPoista
 2. Hih, samat jälkkärit meillä. Meillä oli myös banaania. Oikein ajattelinkin, että miksi esim hedelmäsalaattia tule tehtyä useammin, se kun on niin helppo juttu.
  Riisipuurosta sen verran, että miksi en muistanut omenariisipuuroa, juuri sitä ohjetta katselin vanhasta risasta Maija keittää koulussa kirjasta. Sitä minäkin slisin maidon kanssa, kun muuten maito ei maistu.

  Täytyisi tehdäkin joku pieni, mutta paksu matto froteepyyhkeistä. Meillä tullaan pesuhuoneesta takkahuoneeseen (liukas kivilattia), joten semmoinen uusi matto mihin voi hyvin jalat pyyhkiä ennen takkahuoneeseen tuloa olisi paikallaan. Katsonpa Terhin blogia, kiitos vinkistä. Siinä saisi taas muutaman pyyhkeen tuhottua kaapista pois.

  VastaaPoista
 3. Vanhoja froteepyyhkeitä voi viedä hyväntekeväisyys kirppareille. Sieltä niitä haetaan kestovaippojen imutäytteeksi sekä koirien tassupyyhkeiksi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä Elämää Onnenpähkinässä, vastaukseni tulee vain myöhään, on ollut kovin kiireinen viikko.
  En olekkaan hoksannut, että niitä pyyhkeitäkin voisi viedä hyväntekeväisyys kirppiksille. Joskus vaatteita viedään ja astioitakin SPR:n konttikirppikselle.
  Koirien tassupyyhkeetkin tuli mieleeni, tyttärellä kun koiria on, heillä pyyhkeet vaan vaihtuu usein, joten taitaa olla tassupyyhkeitä omasta takaa.

  VastaaPoista