lauantai 22. marraskuuta 2014

Hartiahuivi ja vähän kahvikupeistakin

Äidille huivi.
Vielä en ole päättänyt, annanko huivin hänen 85v syntymäpäivillään, vai laitanko joulupakettiin.
Meillä on veljen kanssa kimppalahja, Doro-kännykkä. Äiti ei haluaisi niinkään uutta kännykkää, tykkää tutusta turvallisesta Nokia 3310:stä. Ajattelimme kuitenkin, että oppii ihan hyvin  uuden puhelimen käytön, kun pää pelaa täydellisesti.
On se ihanaa seurata vanhusta, joka tulee itsenäisesti toimeen. Ei tarvitse juurikaan apua, mitä nyt ikkunoiden pesussa, verhojen ripustuksessa ja palovaroittimen patterin vaihdossa, koska olemme kieltäneet kaikenlaisen kiipeilyn. 

Lanka Karnaluksista Tallinnasta ostettu Alize Angora Gold, lankaa kului lähes kaikki kolme 50g:n kerää. 


Ajattelin, jos löydän sopivan värisen valmiin baskerin, niin kiinnitän kukan siihen ja annan sen huivin mukana. Tässä kuvassa langan väri on oikea.Kahvikupeista taas esittelen yhden kupin. Noita minulla on ollut 6kpl, nykyään enää 4 kpl. En edes muista missä ne kaksi on, onko mennyt rikki, vai olenko laittanut kirppikselle. 

Olin 90-luvulla posliininmaalausryhmässä. Silloin tykkäsin siitä, nykyisin en niinkään. Nuo kupit on ollut kuitenkin hyvät varalta perhejuhlissa. Aluslautasina vanhoja kukkalautasia joita olen hankkinut aikoinaan kirppikseltä.

Tässä kupit, joita ei ole koskaan käytetty. Häälahjaksi saatu 2 sinistä vuonna 1971. Vuonna 1972 saimme kaksi vaalean vihreää ja 1973 saimme oheiset vaalean punaiset. Isännän jo edesmenneiltä kummeilta, rakkaudella annettu. 

Kehyksissä minä  "Tantta retliini" 50 vuotiaana. Sain kauniit kehykset silloin lahjaksi. Outoa pitää omaa kuvaa lipaston päällä, mutta kun on ne niin kauniit kehykset, niin pitäähän ne esillä olla. 

Toivottelen oikein mukavaa viikonloppua! 
Minulla tänään kotipäivä ja uuden käsityön aloitus.

4 kommenttia:

 1. Upea ja taatusti lämmin huivi. Nyt on enneustettu kylmää talvea, joten äidilläsi on varmasti tuolle käyttöä.
  Ihania kuppeja ja kaunis tuo alla oleva pöytäliina.
  Minä juon vain teetä, mutta kyllä sekin hyvältä maistuisi noista :)

  Talvi tuli muutes meillekin .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Minäkin join teetä nelikymppiseen asti, sitten opettelin kahvia juomaan. Sen verran kahvikissa minusta on tullut, että nykyisin jos juon teetä, niin vain pussiteetä, ennen kun join teetä pelkästään, niin mielellään vain irtoteetä. Niin ne maut muuttuu.
   Uskon myös, että saattaa tulla kylmä talvi. Alla oleva ristipistoliina on äitini tekemä muutama vuosi sitten. Lipaston päällä oleva on ihan kirppislöytö.

   Poista
 2. Kaunis huivi kauniista langasta :) Upeat nuo vaaleanpunaiset kupit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se olikin aikanaan muka harmi, kun kuppiparit oli eri värisiä. Olisin tykännyt, jos kaikki olisivat olleet sinisiä. Mutta olisiko tullut kuitenkaan käytettyä, silloin nuorempana kun olin (ja vähän miehenikin) vain teen juoja.
   Kauniit ne on koristeena vitriinissä.

   Poista