tiistai 25. marraskuuta 2014

Kahvikuppihaaste 5/5 ja viikon varrelta

Tätä haastetta varten kävin kaivamassa varastosta yhden kahvikuppiparin ja teekupin. Retrot kupit on pakattu laatikkoon, menee joskus joko muksuille (ei kelpaa;)), tai sitten viimeistään kirpputorille kun muutamme omakotitalosta pois.


Banaania ja kahvia. Oletteko koskaan maistanut? Aika hyvä yhdistelmä.Nythän banaanin pitäisi olla niin terveellistä.


Kupit on Arabian Ruija-sarjaa. Aloin keräämään Ruijaa kuppi/kuukausi vauhdilla joskus 1973-1975, en muista tarkkaa aikaa muuta kun sen, kuinka silloin ne oli niin hienoja ja kalliita siihen elämänvaiheeseen. Oikeastaan tykkään sarjasta edelleen, tai sitten ne on ollut tarpeeksi kauan varastossa. Teekuppi on ihanan avara. Pussitee joka aina tahtoo olla liian kuumaa jähtyy tuossa kupissa sopivasti.Jossain vaiheessa, vaihdoin keräyskohteen ja valitsin Arabian Airiston, josta en tykkää nykyisin ollenkaan. Niitä on kuitenkin täys tusina, niin pysykööt nyt vielä varakuppeina.Oletteko huomannut, kuinka kuppien koko on muuttunut? Kai se on tätä samaa, kun juomapullot, tölkit, pizzat, kaikki muu on suurempaa kun ennen.
Tässä on tämänhetkiset ns paremmat kupit. Mikäs noiden nimi onkaan, ei löydykkään pohjasta.
Näihinkin ihastuin kerran, oli pakko saada. Villeroy & Boch. Etsin kauan, mitä sarjaa alan keräämään ja päädyin näihin kesäisiin kuppeihin. Täytyy kyllä sanoa, että aika iso pullalautanen ja kun kupitkin on vähän niinkuin tee/kahvikuppeja, niin vievät ison tilan kahvipöydästä. Että silloin vain esille kun pienempi sakki kokoontuu.

Olipas tarpeellinen tämä kuppikuvaus. Huomasin kuppeja olohuoneen pöydille asetellessa, että hui, kukkanihan kuolee, kukaan (minä) ei ole niitä kastellut. Joskus isäntä huomauttaakin, että koskas aiot kukat kastella. Aivan kuivaa multaa. Siksi joulukaktuksen raakkukin varmaan kukkii, yrittää ilmoittaa  minulle, että nyt hoitoa välillä. Jukkapalmun kasvannainen oli lähes taipumassa lattiaa kohden. Semmoinen kätevä emäntä meillä asuu. 


Laitanpa tähän vielä muutaman kuvan äitini kutomisista. Mankelin päällä olevista muutama vielä kesken, sitten syksyn urakka joutaa lahjapaketteihin. Eikä tuossa kaikki ole. Kasvavat lastenlasten jalat on jo saanut ensimmäiset sukat, samoin muutamat tumputkin tekaisi. 
Tässä yksi syy, miksi minulta tulee vain yhdet tai kahdet sukat talvessa. On se ilo omistaa niin virkeä äiti. Ehkä sitten joskus minäkin:-) .

Kahvikuppihaaste omalta osaltani loppi. Luen kivoja blogeja, kuten SatunNainen (haastettu), Elämää Onnenpähkinässä (haastoi minut), Koukutellen, XL Cheap and Chic, Mummon Pajukori Villa Tuta, Kukkaiselämää ja Eilistä Paistoa. Haastankin teidät niin, että vaikka vain yhden kerran, yhtenä päivänä esittelisitte lempi kahvi- tai teekuppinne. Mutta eihän tämä ole niin vakavaa, jos on jotain muuta mukavampaa. 
Nyt on tiistai, kivaa päivän jatkoa teille lukijat!9 kommenttia:

 1. Ruija-kupit ovat tutun näköiset, mutta Airistoja en muista koskaan nähneeni.

  Pimeällä kaudella kasveille on parempi kuivuus kuin liika märkyys.

  Onpa äitisi ahkera kutoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan Airiston, olin siihen kovin ihastunut 1990-luvun alkuvuosina, mutta en raaskinut alkaa kerätä!
   Upea neulekimara!! Mistä Anja-rouva hankkii tuollaisia isoja keriä?

   Poista
  2. Mitähän mahdat Paula tarkoittaa isoilla kerillä. Luulen, että on niitä normaaleja Seiskaveikkoja, pätkävärjättyjä. Hän kerii joskus oikean kohdan esille kun jatkaa uudella kerällä jos haluaa tehdä pidemmät varret tai sukat isoimmille jaloille.

   Poista
 2. Upea määrä kauniita ja lämpimiä sukkia, kyllä saajat ovat tyytyväisiä:)
  Kiitos haasteesta.. kauniita kuppeja olet laittanut esille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuta! Kerron sukantekijällekin terveiset. Kolme lasta puolisoineen, seitsemän lastenlasta, joista viidellä puoliso ja viisi lasten lasten lasta. Nämä kaikki saavat sukkia ja tumppuja äidiltäni. Kiva nähdä mahdollisesti joskus kahvikuppejasi, mukeja tms. Ja ei paniikkia, jos et ehdi, tai on jotain mukavampaa postia.

   Poista
 3. On sinulla upeita kuppeja. Kiva vaihdella mielialan mukaan.
  Upeita sukkia.Meilläkin äiti ennen neuloi sukkia ja kun jaettiin tekemänsä sukat sisarusten kesken, minulla on varmaan sukkia loppuiäkseni, itse kun en niitä neulo :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Elämää Onnenpähkinässä, Tuta ja Anneli!

  VastaaPoista
 5. KässäRitu mahtavaa, että liityit blogiini lukijaksi, että löysin sinut. Heti ajattelin että sinulla on kyllä niin ihana bloggernimi ja täältähän löytyi vielä kivaa blogi. <3

  Nuo vanhat kahvikupposet ovat aivan ihania, olen varsinainen kahvikuppikeräilijä. :)

  Iloista viikonloppua sinulle. Lämpimin terveisin Minäkö keski-käinen Tiia. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos samoin Tiia! Löysin blogisi yhden lempiblogini kautta, suosikkini yläpalkissani. Muuta en osaa tehdä. Vieläkään en ole pyytänyt tyttäreltä aoua/neuvoa, että saisin blogistani enemmän irti. Mutta ehkä joulunpyhinä sitten.

  Katselin blogisi vanhempia posteja ja varmasti jatkan lukemista, tykkään.

  Tykkään myös kahvikupeista. Eilen sitten ostin yhden uuden, kokeiltavaksi, jos siitä uusi keräilykohde, sen jälkeen voisin laittaa Airiston kirppikselle. Mukavaa viikonloppua.Ritva

  VastaaPoista