maanantai 10. marraskuuta 2014

Pitkästä aikaa

On pidellyt kiirettä, niin juuri eläkeläisellä eiks vaan:-) 

Olemme käyneet kolmessa eri teatteriesityksessä, museossa, harrastuksia, vähän velvollisuuksiakin liittyen vanhuksiin. 
Mutta suurimmaksi osaksi iltasella olen ollut kotona, virkkuu tai tabletti sylissä ja telkkari auki. Katsellut ja kommentoinut toisten kivoja blogeja. Ei ole aika käynyt pitkäksi.


Muutamana iltana olen puuhastellut tämän tilkkutyön parissa. Leikkelin isännän paitoja suikaleiksi, yhdistin suikaleet jne. Nyt pitäisi laittaa linkki mistä sain tuohon idean. No laitan sen sitten kun osaan ja sitten  kun ehdin tuota jatkamaan. Silittämättä, tikkaamatta jne. Saas nähdä sitten tuleeko kevytpeitto puusohvalle vai minulle kesämekko, se jää nähtäväksi. Innostuin niin, että väillä oikein  posket punotti ompeluvalon lämmössä.

 Sitten tulikin isänpäiväpuuhat, siivousta ja vähän leivontaa. 
Saan aina tilkkuilusta senpäiväisen sotkun aikaiseksi, kuljetan tilkunpaloja ja lankoja jaloissani ympäri huushollia vaikka minulla on ompeluhuone. 

Käsitöistä vielä, on minulla toinenkin projekti meneillään, pikkuisen virkkausta vielä tänään ja mahdollisesti huomennakin, sitten se on valmis. Vien "vilukissalle" lahjaksi, kuvia tulee lauantain jälkeen.


Nyt harjoittelen linkin hakemista. SatunNainen Paulan kanssa varmaan viime viikolla keskustelimme Fiskarsin veitsistä ja Hackmanin tuotteista.                        
Että tällaista pääsi tapahtumaan. Ei ole kyllä vanhan veisen syy, olisi se kestänyt vielä vuosia oikeassa käytössä.                                                                                                 

Arvatkaapas missä tuo meni poikki. No ehkä keittiöveistä ei kuulu käyttää puukon asemasta hajotettaessa tyhjää punaviinilaatikkoa kierrätyskäyttöön.
Laatikkoon mahtuu hyvin kierrätykseen menevää kartonkia. Ehkä ensi kerralla otan retkipuukkoni esille, tai oman kauniin kukikkaan ruuvimeisselini (jolla ei oikeasti tee mitään, sanoo isäntä).

Näiden kuvien ja tarinoiden myötä toivottelen teille oikein mukavaa alkanutta viikkoa!6 kommenttia:

 1. Tuota samaista tilkkutyömallia olen monesti ihaillut Hannelen blogissa, appivanhempien mökkinojatuolien suojaksi suunnitellut... On vaan tilkkufiilis hukassa. :o(
  Fiskars tekee kirveet ja sakset Suomessa, veitset tuontitavaraa. Harmi!

  VastaaPoista
 2. Varmaan juuri Sinun blogistasi löysin Tilkkuilon sivut ja sieltä löysin postin "Ruskeaa sokeria" ja hänen ihanan työnsä. Katsoin Jelly Roll -kilpa-ajo videon. No minulla ei mennyt niin, eikä niinkään hienosti kun Tilkkuilossa, sekoitin suikaleita omalla tavallani sekaisin ja silti tykkään lopputuloksesta. Minulla tikkufiilis on välillä pitkään hukassa, sitten kun se tulee, niin heti on päästävä koneen ääreen ja muut tehtävät jää sivuun.


  VastaaPoista
 3. Olen nyt 3 kuukautta työkyvyttömyyseläkkeellä olleena todennut saman, kiirettä pitää :)
  Kiva tilkkutyö. On tuossa tekemistä ja saa olla kieli keskellä suuta, kun on noin kapeita suikaleita.
  Kiva, virkkausta tulossa, sitä odottelen mielenkiinnolla ;)
  Mukavaa viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Suikaletyön jälki paljastuu paremmin kun silitän saumat ja tikkaan, sitten näen onko hurruuteltu vähän huolettomasti. Mukavaa viikkoa Sinulle myös uusi eläkeläinen!

   Poista
 4. Tilkkutöitä en ole koskaan kokeillut kun vaikuttavat niin hankalilta. Harmillinen veitsen katkeaminen. Tuo veitsennysähän on hyvä työväline seuraavan viinilaatikon silpomiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elämää Onnenpähkinässä, kiitos vinkistä! Ei sitten tullut ollenkaan mieleeni, että nythän on työväline viknilaatikon avaamiseen. Onneksi enhävittänyt sitä nysää.

   Poista